Fotterapi er viktig å gjennomføre fra tid til annen. Det er ingen overdrivelse å si at hele kroppens tyngde hviler på føttene. Med ganging, ståing og generell daglig slitasje på føttene, er det viktig å gi føttene den omsorgen og pleien de fortjener. På samme måten som vi drar til tannlegen på en årlig basis, er det også lurt å gå besøke en fotterapaut med jevne mellomrom.

Fotterapi kjenner ikke kjønn, og her hos Salong Han & Henne i Ski er rundt 40% av våre besøkende herrer. Begge kjønn opplever de samme fotproblemene, og det er derfor navnet til vår salong gjenspeiler at vi henviser oss til begge kjønn.

Hva er forskjellen på fotterapi og fotpleie?

Fotterapi og fotpleie er to ord som ofte forveksles med hverandre. Det er en stor uting at disse begrepene blir forvekslet, ettersom de er svært forskjellige og beskriver to forskjellige typer fotbehandling.

Fotpleie handler først og fremst om velvære, kosmetikk, og stell av foten. Innenfor fotpleie finner vi blant annet pedikyr, fjerning av hard hud og noen ganger negleklipp og stell. Med andre ord handler fotpleie mest om å holde føttene i en grei utseendemessig stand, og å gjennomføre pleie som gjør at de holder seg “unge og friske”.

Fotterapi derimot, står i sterk kontrast til fotpleie. Der en fotpleier har kunnskap knyttet til kosmetiske tiltak som gjennomføres på føttene, er en fotterapaut en godkjent fagperson med minimum 3 års utdannelse innenfor faget.

Fotterapauter har derfor bakgrunn innenfor diagnostikk og avdekking av konkrete problemer, og plager som kan oppstå på føttene. Det er dog viktig å bemerke seg at fotterapauter ikke diagnoserer på lik linje med for eksempel leger, men avdekker problemet og gjennomfører skreddersydde behandlinger for å løse det bestemte fotproblemet.

Nedenfor kan du lese hvilke konkrete fotproblemer som en fotterapaut kan hjelpe deg med. På en generell basis kan det sies at fotterapauter kan hjelpe deg dersom du har vondt i foten av forskjellige årsaker. Dersom problemet er knyttet til benbrudd, senebetennelser og lignende, vil fotterapauten henvende deg til fastlege for eventuell videre henvendelse til spesialist på klinikk eller sykehus. Selv om fotterapauter er spesaisliter på fot og fothelse, gjennomfører de også i tillegg til fotterapi, også fotpleie.

Hva kan en fotterapaut gjøre for meg?

Fotterapauter hjelper til med nesten alt som er knyttet til fotproblemer. Som nevnt ovenfor er unntaket her senskader, benbrudd og lignende. Til tross for det enkelte unntaket, kan en fotterpaut hjelpe til med å avdekke hva som feiler foten, og deretter gjennomføre en målrettet behandling for å forbedre eller løse problemet helt.

Hos en fotterapaut kan man få avdekket om man har vorter, torner, fotsopp eller tåneglsopp. Man vil deretter få en grundig fotrens og veiledning til riktig behandling i form av kremer, antibakterielle salver, oljer og lignende. Våre fotterapauter i Ski har de viktigste fotproduktene inn i salongen, slik at man kan forlate behandlingen med riktige produkter for å fortsette behandlingen hjemme selv.

I tillegg til det som er nevnt ovenfor, kan også våre fotterapauter hjelpe til med å fikse negler som er brukket eller skadet. Videre, så vil også fotterapautene våre hjelpe til med å gi anbefalinger til riktig fottøy som er anbefalt til din bestemte fottype og eventuelt bruksområde for skoene. Særlig personer med stiv plattfot som plages av dette, vil ofte kunne få en markant forbedret hverdag med riktig fottøy. 

Dersom man er usikker på hva som forårsaker smerte i foten, vil også våre fotterapauter i Ski analysere problemet for å komme frem til det konkrete problemet. I tillegg til dette, kan så klart også fotterapauter gjennomføre mer tradisjonelle former for fotpleiebehandling som fotbad, rens og fjerning av hard hud, massasje, neglestell osv.

Slik foregår fotbehandlingen hos oss

Våre dyktige og hyggelige fotterapauter Linda og Anita gjennomfører både fotpleie- og fotterapibehandling i sentrale lokaler i Ski. Våre fotterapauter er profesjonelle og har over 40 års sammenlagt erfaring med fotterapi og -pleie. Fotterapautene er ikledd hansker og masker, noe som er vært en standard selv før koronapandemien. Under behandlingen benytter vi oss av profesjonelle fotprodukter fra det tyske kvalitetsmerke Gehwol.

Ved en fotbehandling begynner vi med en analyse der vi blir bedre kjent med foten og ser hvilke eventuelle problemer og skader som er til stede.

Etter fotanalysen lager vi i stand et fotbad der vi myker opp og renser foten. Deretter hvis det er ønskelig og nødvendig, gjennomfører vi fjerning av callus (hard hud som er formet på foten) og klipp og stell av negler.

Deretter, dersom det skulle være en skade eller et fotproblem, gjennomfører vi en tilpasset 

behandling. Etter behandlingen avslutter vi med en pleiende og avslappende fotmassasje og gir veiledning til hvordan du kan ivareta foten på en best mulig måte i etterkant av fotbehandlingen hos oss. Ved en slik veiledning gir vi også konkrete tips til produkter du kan inkludere i din daglige rutine.

Vi anbefaler deretter klienten å komme tilbake etter 6 uker for en oppfølgning og ny behandling.

Vi ser frem til å hjelpe deg og dine føtter ved å gi de den pleien og omsorgen de fortjener. Ta kontakt for å reservere en time eller for å få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha. Med vennlig hilsen Linda og Anita fra Salong Han & Henne i Ski.